Нова засечка за Лион (видео)

Нова засечка за Лион (видео)

За пореден път през сезона Лион не стигна до победата в мача, в който беше явен фаворит. Срещу гостуващия Амиен отборът на Руди Гарсия пропиля много голови положения и в крайна сметка стигна само до нулево равенство, а по този начин остана на 6-о място в класирането.

Въпреки ценната точка, Амиен не помръдна от предпоследната 19-а позиция. Тимът не познава вкуса на победата в 11 поредни мача в Лига 1 и опасността от изпадане изглежда все по-реална.Лион имаше игрово надмощие, но не съумяваше да го материализира. Домакините дори можеха да се озоват в ролята на догонващи в 35-ата минута, но Антони Лопеш отрази свиреп удар на Серу Гираси и топката излезе в корнер.

След почивката "хлапетата" тръгнаха по-смело в атака. В 72-ата минута резервата Матис Шерки уцели гредата, а в 79-ата след негов изстрел стражът на Амиен Режис Гюртнер направи впечатляващо спасяване.

Драматичната развръзка можеше да дойде малко преди края на редовното време, когато Джон Мендоса от Амиен шутира на сантиметри в аут.

В следващия кръг Лион ще гостува на водача Пари Сен Жермен, а Амиен ще е домакин на Монако.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти