Шефката на Пирин: Искаме стадиона за 10 години!

Шефката на Пирин: Искаме стадиона за 10 години!

До края на тази седмица на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград се извършват геодезически  измервания, следващата стартират и геоложките проучвания. Те са във връзка с реконструкцията на стадиона, без която той няма да получи лиценз за следващия сезон.

По отношение на  изграждането на козирка, Ива Уорън заяви пред БНР: “Проект за нея има, но не ни удовлетворява.  След обстойно проучване се спряхме на няколко германски варианта, които предлагат по-олекотени конструции със съвременни материали. Козирката на стадиона ще бъде първата  по рода си в България и ще покрива около 1/3 от местата за зрители. До края на март ще имаме готовия проект на архитектите, април и май набавяме техника и материали и още през май ще започнем работа. На стадиона, съгласно изискванията на БФС, трябва да бъдат изградени и тоалетни, нови седалки, подходи към съоръжението. На стадиона ще имаме мини WAR-система, тернитектна система, камери. Но имаме да уточним няколко важни неща за съвместната ни работа с община Благоевград. Ние искаме срокът за отдаване под наем на стадион „Христо Ботев“ да бъде удължен на 10 години, защото тук ще строим тежки съоръжения, инвестираме дългосрочно. Моята амбиция е да инвестираме 30 години. И един ден, което ще бъде много много напред във времето, когато си отидем, всичко остава за клуба, за града, за Пирин.“

Но това не е всичко. В момента се извършва основен ремонт на администативната сграда на стадион „Христо Ботев“. Към края си е работата по третия етаж – там ще има  две  зали за фитнес и физиотерапия, съблекални, медиен център – всички те снабдени с най-модерна техника. Предстои основен ремонт на втория и първия етаж и цялостното саниране на сградата.

По отношение на отбора Ива Уорън е категорична: “Сега, ако тръгнем добре пролетния полусезон, имаме шансове да играем баражи за влизане в efbet лига. Но не форсираме нещата, а следващият сезон ще се борим задължително за първото място във Втора лига, което гарантира директното завръщане на „Пирин“ в елита, където му е мястото. Но „Пирин“ трябва да израства и да поглежда и към възможност за участие в евротурнирите.“

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти