Евертън продължава да се издига (видео)

Евертън продължава да се издига (видео)

Евертън продължи да се изкачва в класирането, след като спечели с 3:1 домакинството си на Кристъл Палас. "Карамелите" вече пети пореден мач във Висшата лига нямат загуба и временно са на седмо място, на точка пред Манчестър Юнайтед.

Отборът на Карло Анчелоти имаше преимущество през цялата среща и заслужено стигна до трите точки, въпреки че лондончани изравниха в началото на втората част. Бернард откри резултата в 18-ата минута, а Бентеке се разписа в 51-ата. Ричарлисон изведе Евертън отново напред след час игра, а малко преди края Калвърт-Люин подсигури победата на домакините.

Кристъл Палас в 11-и пореден мач за първенство не успя да победи днешния си съперник. Тимът на Рой Ходжсън допусна гол в десети пореден шампионатен мач и след серия от шест поредни срещи без успех е 14-и в класирането, на шест точки над зоната на изпадащите.

“Карамелите” започнаха по-активно и откриха след прекрасно центриране на Тио Уолкот и удар от воле на Бернард. Малко по-късно обаче Уолкот напусна терена с поредната контузия за разочарование на феновете на домакините. Палас заигра малко по-добре към края на първата част, а в началото на втората успя да изравни. Кристиан Бентеке отбеляза едва втория си гол от май 2018 г. Основна вина за попадението на белгиеца имаше вратарят на Евертън Джордан Пикфорд, който пропусна топката покрай ръцете си.

Тимът на Анчелоти си върна преднината седем минути по-късно, когато Ричарлисон с великолепен индивидуален пробив преодоля защитата на съперника и прати топката в левия ъгъл на Гуайта. Отбраната на гостите и по-специално Гари Кейхил го оставиха да се озове на добра позиция за изстрел.

Бентеке пропусна великолепна възможност да изравни в 62-ата минута. На метър от вратата той не успя да преодолее Пикфорд, който зае добра позиция и реагира блестящо, като отрази топката с тяло. Малко по-късно колегата му на другата врата направи отлично спасяване след удар на Сигурдсон, който успя да преодолее защитата на Палас.

Две минути преди края на редовното време "карамелите" си подсигуриха успеха. Доминик Калвърт-Люин отбеляза шестия си гол след пристигането на Карло Анчелоти на “Гудисън Парк”. След ъглов удар Ричарлисон насочи топката с глава, тя се удари в гредата, а Калвърт-Люин бе на точното място за добавка.

ЕВЕРТЪН - КРИСТЪЛ ПАЛАС 3:1

1:0

- Бернард (18)

1:1

- Бентеке (51)

2:1

- Ричарлисон (58)

3:1

- Калвърт-Люин (88)

СТАТИСТИКА
КЛАСИРАНЕ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти