Пандев стана от пейката, за да зарадва Дженоа със скъпоценен гол (видео)

Четвъртата победа от началото на сезона увеличава шансовете на Дженоа да оцелее в Серия “А”. Днес “грифоните” надвиха с 1:0 Каляри на свой терен и продължават гонитбата с Лече и Сампдория, които в този кръг също записаха успехи. Вездесъщият Горан Пандев вкара единственото попадение в 43-ата минута. В добавеното време на срещата гредата спаси домакините след удар на Раджа Наинголан.

Дженоа е в незавидна ситуация в зоната на изпадащите, но Каляри се намира в по-слаба форма, тъй като вече няма победа в калчото от 9 кръга насам. Гостите имаха нещастието и да загубят двама титуляри още до 24-ата минута, след като заради травми принудително напуснаха Паоло Фараго и Фабрицио Качаторе.

Контузия и в редиците на състава на Дженоа стана причина за влизането на Пандев още преди почивката, тъй като той не беше сред стартовите 11. 36-годишния македонец се появи малко преди паузата вместо Паоло Джилионе и в 43-ата успя да вкара шестия си гол от началото на първенството.

Двата отбора се бориха здраво до самия край, като реферът се принуди да вдигне цели 9 жълти картона, за да не “изпусне” мача. Един от тях беше за Наинголан, който не само че в края удари греда, ами сега ще бъде и наказан за срещата с Наполи в следващия кръг.

Преди останалите двубои от кръга Каляри е на осма позиция.



Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти