Ел Ей и Бостън финализираха мегасделката във "версия 2.0"

Ел Ей и Бостън финализираха мегасделката във "версия 2.0"

Трансферът на бейзболните звезди Муки Бетс и Дейвид Прайс от Бостън Ред Сокс в Лос Анджелис Доджърс бе финализиран почти седмица след първоначалното споразумение между двата клуба. Мегасделката, оригинално договорена миналия вторник с участието на трети клуб от МЛБ – Минесота Туинс, в крайна сметка ще бъде реализирана само между двете основни страни.

В първоначалния вариант "червените чорапи" трябваше да изпратят Бетс и Прайс при "мошениците" в замяна на Алекс Вердуго от Ел Ей и Брусдар Гратерол от Минесота, а "близнаците" да вземат Кента Маеда от Доджърс. От Ред Сокс обаче останаха недоволни от медицинските тестове на Гратерол и трипосочните преговори се оказаха в задънена улица.

В модифицираната "версия 2.0" на споразумението бившият MVP и бившият носител на "Сай Йънг" отново поемат от Бостън към Лос Анджелис, но ще бъдат директно разменени за Вердуго, Конър Уонг и Джитър Даунс. В отделна сделка пък Доджърс изпраща Маеда в Туинс и получава Гратерол, Люк Райли и 67-ия избор в драфта през 2020 г.

Паралелно с това пропадна евентуалният трансфер на Джок Пидърсън от Лос Анджелис Доджърс в Лос Анджелис Ейнджълс. Двата клуба от мегаполиса не успяха да се договорят за взаимно изгодни параметри.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти