Хитрино спира участие в Трета лига

Хитрино спира участие в Трета лига

Футболен клуб Хитрино депозира заявление в Зоналния съвет на БФС – Варна, че се отказва от участие в Трета лига – Североизток, както и във формациите за юноши младша възраст и деца в зоналните първенства. Според Николай Кръстев – треньор на отбора, основната причина за това крайно решение е липсата на деца за формациите, които участват в зоналните първенства.

През есента ФК Хитрино трудно сформира отбори юноши младша възраст и деца. В много от мачовете на юношите младша възраст и деца тимът беше с минимален брой състезатели, понякога се налагаше някои деца да участват и в двете срещи една след друга. Потърси се вариант да се привлекат деца и от съседната община Венец, но и това не сработи.

Проблемите в детските отбори рефлектираха и при мъжете. През есента ФК Хитрино не беше отборът, който го помним в предишните първенства. Въпреки че бяха привлечени доста класни футболисти от отказалия се от участие Локомотив (Русе) още през есента, играта на отбора не вървеше. Трудно се постигаха победи у дома, а при гостуванията тимът така и не успя да спечели точки. През есенното първенство отборът завърши на 9 място с 14 точки след 4 победи, 2 равенства и 7 загуби.

Отбелязани бяха 16 гола в противниковите врати, допуснати - 20. В миналогодишното първенство 2018/2019 отборът завърши на 3 място в Трета лига – Североизток. Тимът взе участие и на финалите за Купата на аматьорската лига, като на полуфинала загуби в Сливен от Арда (Кърджали). Всичко това остава в спомените.


/Салим Салих/
Последвайте каналите ни в:

Още от Трета лига

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти