Гледай на живо

СДВР с извънреден брифинг дали ще бъдат допуснати фенове на Левски за дербито с ЦСКА-София

Обещание към Коби - защо Гилбърт Аринас спря да бъде интернет идиот

Обещание към Коби - защо Гилбърт Аринас спря да бъде интернет идиот

Гилбърт Аринас е един от най-забавните бивши баскетболисти в социалните мрежи, особено в Instagram, където е доста активен. След трагедията, отнела живота на Коби Брайънт, Аринас взе решение да изпълни обещание, което е дал на Брайънт при една от последните им срещи. Тогава Коби му е казал да “спре да бъде идиот в социалните мрежи и да направи нещо с баскетболния ум, с който разполага”.

38-годишният Аринас за последно бе част от Мемфис през 2012 година, а след това изкара един сезон в Китай. Трикратния тучастник в Мача на звездите се е захванал с работа с деца и тренира подрастващи по два пъти седмично във Ван Найс, Калифорния, съвсем близо до Лос Анджелис. Гилбърт сам се похвали, че тренира деца в гимназия “Бирмингам”, като те са разделение на две възрастови групи - от 5 до 11-годишна възраст и от 12 до 15-годишна възраст.

“Ще направя това, което поиска от мен, когато направихме тази снимка. Каза ми да използвам светлия си баскетболен ум в някакъв вид треньорство и да спра да бъда идиот в социалните медии”, написа Аринас дни след смъртта на Брайънт, а вчера вече се похвали с първи кадри от треньорската си кариера начело на детски тим, който носи името Кавалиърс.

Вижте тази публикация в Instagram.

@socalcavs #818valleyking #ballislife the second act of life #coaching

Публикация, споделена от Gilbert Arenas (@no.chill.gil) на Фев 10, 2020 в 1:59 PST

Аринас има общо 10 сезона в НБА, в част от които успя да се докаже като хладнокръвен реализатор. През 2003 година пък бе избран за "Най-прогресиращ играч" на сезона.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти