Гледай на живо

Очаквайте в 15:00 Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16)

Нов обрат при Божинов, ето какво промени плановете му

Нов обрат при Божинов, ето какво промени плановете му
Бивш голмайстор на Серия "А" върна Валери Божинов в Италия
Бивш голмайстор на Серия "А" върна Валери Божинов в Италия

Българският нападател Валери Божинов хвана полет за Италия, но отива в Пескара, а не в Катаня, както обяви по-рано днес пред Sportal.bg. Бившият играч на Ювентус, Фиорентина, Манчестър Сити, Парма, Спортинг (Лисабон) и Левски заяви, че приема офертата на тима от Сицилия, след като е дал дума на треньора Кристиано Лукарели, отказвайки на Пескара, въпреки че клубът от Абруцо дава двойно по-висока заплата. Тимът от Катаня е в третото ниво на италианския футбол, докато "делфините" са в Серия "Б".
Божинов вкара сериозен смут в два клуба от Италия, но все пак обяви къде ще играе
Лично президентът на осмия във втора дивизия на Италия Даниеле Сабестияни обаче се обадил на Божинов този следобед, като му вдигнал офертата за следващите 4 месеца, но това което променило решението на нападателя е, че му бил предложен договор за още един сезон. Независимо дали Пескара ще остане в Серия "Б" или постигне мечтата си да спечели промоция в Серия "А".

Босът на Пескара поискал лична среща с Божинов още тази вечер, като моментално му взел билет, след което нападателят да обяви своето решение, тъй като публично вече два пъти сподели предпочитанията си да играе в Катаня. Така Божигол тръгва за Рим, за да се срещне със Сабестияни тази вечер в Пескара, а след срещата ще стане ясно дали приема офертата на "синьо-белите". Той ще предупреди Кристиано Лукарели, че при тези условия е задължен да говори с ръководството Пескара, което му предлага договор до юни 2021 година, а не само до края на сезона, освен това тимът играе в по-горна дивизия, а също така възнаграждението е два пъти по-високо.

Нападателят обаче ще вземе своето решение чак след разговорите на четири очи в Италия.

Валери Божинов игра през есента в Ботев (Враца), а последното му официално попадение е с екипа на Левски срещу Етър (1:0), с което класира "сините" в Лига Европа на 28 май миналата година.

Кариерата на Валери Божинов в Италия:

Лече

-

81

мача и

20

гола

Фиорентина

-

41

мача и

11

гола

Ювентус

-

21

мача и

7

гола

Парма

-

64

мача и

11

гола

Верона

-

15

мача и

1

гол

Виченца

-

18

мача и

4

гола

Тернана

-

27

мача и

6

гола

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти