Малко не стигна на Даниел Александров за европейската титла

Малко не стигна на Даниел Александров за европейската титла
Александров също е на финал, осигури трети медал на България
Александров също е на финал, осигури трети медал на България

Даниел Александров постигна най-големия успех в спортната си кариера до момента. 28-годишният дупничанин спечели третия си медал от европейски първенства в борбата класически стил. След бронза в категория до 80 кг от Рига 2016 и същото отличие в категория до 82 кг от Каспийск 2018, Александров се окичи и със сребро от Европейското първенство в Рим. Българинът загуби с 1:2 точки от Рафиг Хюсейнов от Азербайджан, който е сребърен медалист от Световното първенство през миналата година.

Финалната среща започна равностойно, но азербайджанецът получи първата точка в срещата заради пасивност на нашия борец. Александров успя да удържи атаките на съперника си, когато беше поставен в партер. Дупничанинът започна втората част също с точка за пасивност на своя съперник. Последната точка в срещата отново беше в полза на Хюсейновза пасивност на българина. В края на срещата Александров беше видимо уморен и силите му не стигнаха за нова атака, която да му донесе европейската титла.
Това е втори медал за България от континенталния форум в Рим. Вчера 18-годишният Едмонд Назарян стана европейски шампион в категория до 55 килограма в класическия стил в дебюта си на голям форум при мъжете. По-рано днес пък Миглена Селишка (кат. до 55 кг) и Биляна Дудова (кат. до 59 кг) осигуриха още два медала за страната ни, след като се класираха за финалите в своите категории.

По пътя към финала Александров започна с победа в калификациите над Михаел Вагнер от Австрия. Втория си успех постигва над унгареца Ласло Шабо с 5:1 точки. На четвъртфиналите Скейтъра се справи с 3:1 точки със Станислау Шафаренка от Беларус. В полуфиналите дупничанинът се наложи със 7:3 точки над германеца Ханес Вагнер.

Александров има и бронзов медал в категория до 80 килограма от Европейските игри в Баку през 2015 г.
 
Снимка: Костадин Андонов, start-photo.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти