Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 2:1

Янтра с трета победа в контролите

Янтра с трета победа в контролите

Отборът на Янтра (Габрово) записа победа и в третата си контролна среща от зимната подготовка. Лидерът в Северозападната Трета лига се наложи като гост над състава на Розова долина. Двубоят, игран на стадион „Севтополис“ в Казанлък, завърши при резултат 1:2. Първата голова възможност в мача се отвори пред Пламен Кожухаров в 16-ата минута. Нападателят беше изведен от Стефан Иванов вляво от вратата на домакините, финтира бранител в наказателното поле и стреля, но над напречната греда.

В 26-ата минута капитанът на Янтра отправи и един удар от дистанция, който не затрудни стража на домакините. В края на полувремето отборът на Розова долина на свой ред създаде опасни ситуации. Няколко удара минаха опасно близо покрай габровската врата, Христо Христов също имаше две добри намеси.В началото на втората част Янтра заигра по-активно в предни позиции. В 53-ата минута попадение на Стефан Иванов не беше зачетено, тъй като реферите прецениха, че топката не е преминала голлинията с пълния си обем. В 58-ата минута Пламен Кожухаров центрира от ъглов, а рожденникът Християн Кожухаров изпревари бранител на първата греда и с глава матира вратаря на домакините - 0:1. Две минути по-късно голмайсторът открадна топката в центъра на терена и изведе брат си на добра позиция, а той с диагонален удар покачи на 0:2.

Янтра беше близо и до трето попадение, но Стефан Иванов се размина на сантиметри с топката пред вратата след центриране на Християн Кожухаров. В 68-ата минута домакините върнаха един гол от пряк свободен удар, но в оставащото време не успяха да застрашат отново габровската врата. Треньорът Николай Василев даде възможност да играят на всички, които пътуваха за контролата.След брутално влизане от играч на домакините, неприятна контузия в десния глезен получи Денислав Николов и тепърва ще стане ясно, за колко време тя ще го извади от тренировъчния процес.

Следващата проверка на Янтра ще бъде в събота, 15-и февруари, срещу отбора на Трявна. Мачът ще се играе на терена в Царева ливада от 15:30 часа.

Последвайте каналите ни в:

Още от Трета лига

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти