Армен Назарян: Едмонд вече ме задмина

Двукратният олимпийски шампион в борбата и в момента старши треньор на националния отбор по борба в класически стил Армен Назарян беше изключително радостен от факта, че неговият син Едмонд Назарян спечели европейската титла в категория до 55 килограма още в дебюта си на голям форум при мъжете.

40 Едмонд Назарян и Даниел Александров се завърнаха в България

“Той се бори с хъс, докрай. Много хватки, много класа, бори се докрай - като мен. Той вече ме надмина. Стана европейски шампион на 18 години, аз започнах на 19. Мисля, че е рано да говорим - да е здрав и да няма контузии, след това да се качи в по-горна категория и да види как е олимпийска категория. Тогава ще ме задмине. 

Много е трудно да съм на треньорската скамейка, когато той се бори. Много се вълнувам - такова нещо не съм виждал много години. Такава класна борба не съм виждал от много време - цял свят ме поздравява, цялата зала идва да гледа. Пляскат на младите. Преди 10 дни направи 18 и надви европейски, световни шампиони. А той е едно дете”, каза Назарян-старши при завръщането на класиците на летище “София” по-рано днес.

ФОТОГАЛЕРИЯ от посрещането ТУК!!!
Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти