Дългоочакван реванш между Артур Арушанян и Алишер Карменов на SENSHI 5

Дългоочакван реванш между Артур Арушанян и Алишер Карменов на SENSHI 5

Дългоочакван реванш между двама изключително амбициозни бойци предстои да взриви феновете на SENSHI 5. На 22 февруари във Варна на ринга на бойната гала за втори път един срещу друг ще се изправят арменецът Артур Арушанян и Алишер Карменов от Казахстан. По време на битката двамата могат да си разменят удари в главата с лакти, които са позволени в стил KWU SENSHI. Освен това според правилника в сблъсъка са възможни и хвърляния.  

Това е втори мач, в който Арушанян и Карменов ще премерят сили. По време на срещата между двамата на SENSHI Cup през юли 2019 г. двамата демонстрираха изключителен дух. Заради оспорваната битка съдиите дадоха допълнителен рунд, който реши мача в полза на Карменов. Интригуващият сблъсък донесе и две специалните награди на бойците - „Най-висок боен дух“ за Карменов и „Най-техничен състезател“ за Арушанян. 

Арменецът е известен със своята бойна техника и заслужено притежава три световни  титли по карате киокушин на KWU. Арушанян е и трикратен европейски шампион по карате киокушин на KWF, европейски шампион по карате киокушин на KWU както и бронзов медалист на SENSHI CUP 2019.

През 2018 г. Карменов пък става шампион на Япония и първенец на Азиатското първенство по карате киокушин. През миналата година шампионът от Казахстан завоюва и второ място на SENSHI CUP.

Елитната бойна гала SENSHI 5 ще предложи на феновете общо 9 мача в стиловете KWU SENSHI, KWU Full Contact, WAKO PRO K-1, WAKO PRO Low kick, а рефери на част от тях ще бъдат специалните гости на събитието – холандските кикбокс величия Ернесто Хуст, Семи Шилт и Петер Артс, както и генералният секретар на Световния киокушин съюз KWU Шихан Александър Пичкунов. 

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти