Ернесто Валверде: Реал е много силен този сезон

Ернесто Валверде: Реал е много силен този сезон

Бившият наставник на Барселона Ернесто Валверде за първи път говори пред медиите след напускането си на клуба точно преди месец. Днес 56-годишният треньор се появи на стадион “Сан Мамес” в Билбао, за да получи награда. Единственото ново при него засега е, че си е пуснал брада.

Той не изключва Реал Мадрид да триумфира в Ли Лига. В момента “белите” имат 3 точки аванс пред “блаугранас”.

“Реал изглежда много силен този сезон”, заяви наставникът.

“Да имам възможноста да водя Барса беше изключителен късмет за мен - продължи Валверде. - Когато подписвах договора си с клуба, осъзнавах, че всичко зависи от резултатите и че треньорът винаги носи отговорността. Не мисля за това дали с мен са се държали добре, или зле. Знам, че в момента става дума за това дали човек би обърнал страницата, или не. Аз лично предпочитам да гледам напред, а не да се връщам назад. Засега съм решил да не правя нищо… ще видим. Не съм се спрял на нещо конкретно. По принцип предпочитам да правя странни неща, може би някое странно приключение. Спомням си, когато Андрес Иниеста ми каза, че отива в Япония…”

Специалистът спечели две титли с “лос кулес”, но ще остане в историята и с двата провала в Шампионската лига след солидна преднина както срещу Рома, така и срещу Ливърпул.

Валверде призна, че за изминалите четири седмици е гледал напълно само един мач - отпадането на Барса от Атлетико Билбао за Купата на краля преди седмица.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти