Валенсия и Атлетико Мадрид не се победиха в зрелище на "Местайя"

Валенсия и Атлетико Мадрид не се победиха в зрелище на "Местайя"
Отборите на Валенсия и Атлетико Мадрид дадоха страхотно начало на 24-ия кръг на Примера дивисион, но не излъчиха победител в зрелищен мач на "Местайя". Двубоят завърши 2:2, като домакините на два пъти изоставаха в резултата, а накрая можеха и да се поздравят с успеха, но пропуски на Гамейро и Лопес ги лишиха от успеха. Така Атлетико събра 40 точки и се завърна на четвъртата позиция, докато Валенсия е шести с 38.
Гостите от Мадрид откриха резултата в 15-ата минута чрез Маркос Йоренте, който се възползва от една отбита в крак на бранител на Валенсия топка и отблизо прониза вратата на Доменек. Последва динамична игра и от двата тима, а в 27-ата минута домакините претендираха за дузпа за игра с ръка, но реферът прецени, че няма.
Валенсия притисна сериозно гостите, които трудно организираха атаките си. Така се стигна до 40-ата минута, когато Валенсия постигна своето и изравни резултата. До гола се стигна след ъглов удар. Топката попадна у Гомес, който я насочи пред вратата и след рикошет Габриел успя с глава отблизо да изравни. Това се случи в 40-ата минута.
Само три по-късно след контраатака Томас с удар извън наказателното поле успя да върне аванса на "дюшекчиите". Второто полувреме започна с опасност пред вратата на домакините, като от Атлетико отново претендираха за дузпа. Валенсия отговори подобаващо, след като Феран Торес направи индивидуален пробив, преодоля двама защитници на Атлетико, то топката беше изчистена в ъглов удар. В 54-ата минута се стигна до напрежение пред вратата на Атлетико и нови претенции за дузпа, които останаха неудовлетворени.
В 59-ата минута Валенсия стигна отново до равенство, когато след центриране в наказателното поле Кондогбиа се оказа най-съобразителен и успя да промуши топката в мрежата на Атлетико. Последваха нови силни минути за Валенсия, като домакините заиграха много вдъхновено, но направиха няколко големи пропуска, като особено фрапиращ беше този на Кевин Гамейро в 74-ата минута.
Последва размяна на опасности и пред две врати, като първо Доменек спаси удар с глава на Мората, а след това Макси Гомес не успя да нанесе хубав удар от много добра позиция след отличен пробив на Феран отляво. До края и двата отбора търсеха победата, но в крайна сметка трябваше да се задоволят с равенството и респективно едната точка.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти