Съдбоносен сблъсък за Левски и ЦСКА-София

Съдбоносен сблъсък за Левски и ЦСКА-София

Днес в 14:45 часа на националния стадион “Васил Левски” отборите на Левски и ЦСКА-София ще се изправят един срещу друг в съдбоносно дерби от 21-ия кръг в efbet Лига. По стечение на обстоятелствата това ще е първи официален мач за двата тима след зимната пауза в шампионата. Тази среща обаче може да се окаже с ключово значение за това какво ще се случи в двата клуба занапред.


По време на паузата особено вълнуващи бяха събитията на “Герена”. Първоначално всичко вървеше гладко и “сините” направиха сериозна селекция, подсилвайки състава си с интересни имена. След това обаче всичко се обърна с главата надолу и започнаха сътресенията. Левски на практика остана без финансиране, след като собственикът Васил Божков бе погнат от закона и избяга от страната, а “Националната лотария” вече не е спонсор на клуба. Така днешният мач може да се окаже съдбоносен. Феновете се активизираха и се очаква да напълнят стадиона, за да покажат подкрепата си към клуба и играчите. Евентуална победа ще бъде от огромно значение, особено от психологическа гледна точка, защото ще върне настроението и надеждата на “Герена”. Това ще има позитивен ефект и върху играчите и допълнително ще активизира привържениците, които вече показаха, че ще направят всичко възможно да помогнат на клуба да се спаси от фалит.

Успехът е важен за “сините” и от друга гледна точка. Отборът все още е в битката за титлата и не може да си позволи грешки, ако иска да продължи гонитбата с Лудогорец. А въпреки всички катаклизми на “Герена”, все още е твърде рано да се хвърля бялата кърпа.

В същото време в ЦСКА-София положението не е чак толкова драматично, но не може да се нарече и розово. Отборът не успя да запише нито една победа по време на лагера си в Испания, като в петте изиграни срещи там завърши с 1 равенство и 4 загуби и голова разлика 0:11. Това сериозно разклати доверието на шефовете в треньора Милош Крушчич, като столът на сърбина вече се клати и евентуална загуба днес може да сложи край на престоя му на “Армията”.

От друга страна обаче това бяха само приятелски мачове и сега започват истинските битки за “червените”, като само те имат значение. Ако спечелят днес, това може да преобърне тотално настроението в отбора и да даде нов тласък за добро представяне до края на сезона.

Добрата новина за треньора на Левски Петър Хубчев е, че той няма никакви проблеми с контузени или наказани играчи и ще може да пусне оптимален състав. Очакванията са той да заложи на Миятович на вратата и пред него Миланов, Ейолфсон, Рейш и Горанов в защита. Славчев и Тиам ще са опорните полузащитници, а Спиерингс ще действа изнесен по-напред като плеймейкър. Иванов и Паулиньо ще бъдат на двете крила, а в атака ще започне Костов.

В същото време в ЦСКА-София ще липсват двама важни играчи. С контузии са Раул Албентоса и Тиаго Родригес, които останаха извън групата за мача. Така Крушчич най-вероятно ще пусне в игра Бусато под рамката и Турицов, Гълъбов, Занев и Мазику в отбрана. Антов и Бикел ще играят като дефанзивни халфове, а Белтрам ще получи шанс да дебютира в ролята на плеймейкър. Отабор и Евандро ще бъдат на двете крила, а в атака ще се разчита на Соу.

efbet Лига, 21 кръг:

ЛЕВСКИ - ЦСКА-СОФИЯ

Вероятни състави:

ЛЕВСКИ:

Миятович, Миланов, Ейолфсон, Рейш, Горанов, Славчев, Тиам, Спиерингс, Иванов, Паулиньо, Костов

ЦСКА:

Бусато, Турицов, Занев, Гълъбов, Мазику, Антов, Бикел, Белтраме, Отабор, Евандро, Соу

Стадион:

“Васил Левски”, София

Съдия:

Георги Кабаков

Начало:

14:45 часа

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ
ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти