Уча се от този Ливърпул, призна наставникът на Лайпциг

Уча се от този Ливърпул, призна наставникът на Лайпциг
4 г. по-късно Малкия Моуриньо е властелинът на Бундеслигата
4 г. по-късно Малкия Моуриньо е властелинът на Бундеслигата

Трупащият опит Юлиан Нагелсман призна, че се учи от работата на Юрген Клоп в Ливърпул. 32-годишният наставник на РБ (Лайпциг) прави чудеса с отборите си досега, като през идната седмица му предстои сблъсък с Тотнъм на 1/8-финалите в Шампионската лига.

“Наблюдавам много двубоите на Ливърпул - заяви германският треньор пред Independent. - Toзи отбор се разви много, особено във владението на топката, като освен това демонстрира разнообразие. През първите два сезона при Клоп тимът залагаше повече на контраатаката и търсеше създаването на възможно повече положения. На същия етап в момента сме ние в Лайпциг, но се стремим да не разчитаме само на пресиране. Ако искаш да станеш добър мениджър, трябва да гледаш срещите на Ливърпул. Можеш да се учиш от играта на тима, но е по-важно да попиеш и от манталитета на отбора. Истинска лудост е колко са успешни този сезон. Особено важно е за младите да се учат от този Ливърпул, защото трябва винаги да са “гладни” за успехи и да се стремят към развитие. Няма значение, че вече почти си станал шампион. Важно е да продължаваш да побеждаваш.”

Нагелсман, наричан още Малкия Моуриньо, отново говори за решението си да отхвърли оферта на Флорентино Перес да поеме Реал Мадрид. Двамата са имали разговор през лятото на 2018 г. след напускането на Зинедин Зидан.

“Нормално е да се замислиш, когато Реал ти се обади - коментира бившият наставник на Хофенхайм. - В началото бях изненадан. Прецених добре ситуацията и осъзнах, че не бих се чувствал щастлив да отида там. Искам да се подобрявам като треньор, защото все още не съм сред най-добрите, а искам да стана. Имам още какво да уча. А когато вече си на “Бернабеу”, няма накъде повече да се подобряваш. Там вече трябва да си най-добрият, защото феновете, медиите и началниците няма да ти дадат време да израстваш. Те единствено искат да виждат как се печелят титли, Шампионски лиги и купи. Няма как да се оправдаеш, че си млад, когато не постигаш успехите.”

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички