Испанската лига с нова позиция относно "дръпнатите очи" на японеца Кубо

Испанската лига с нова позиция относно "дръпнатите очи" на японеца Кубо

Испанската футболна лига промени позицията си относно обвиненията в расизъм спрямо кондиционния треньор на Майорка Дани Пастор. На 9 февруари, по време на мача срещу Еспаньол, отборът трябваше спешно да направи смяна, след като Салва Севийя получи контузия. Няколко от играчите на Майорка загряваха зад едната врата и изборът падна върху японеца Такефуса Кубо. Тъй като обаче групата футболисти не чуваха какво им се викаше от пейката, въпросният фитнес треньор направи жест, за да изобрази човек с дръпнати очи, с който да покаже, че Кубо трябва да влезе в игра.

Преди седмица от CNN поискаха мнението на Ла Лига по този въпрос. От там отговориха, че не считат стореното за умишлена проява на расизъм. Сега обаче от лигата промениха позицията си. “Разбираме, че идеята не е била някой да се обиди от тези жест. Но все пак осъзнаваме, че това може да бъде прието като крайно неприятно и се извиняваме. Ще се постараем това да не се повтаря. Ла Лига винаги се бори срещу всякакви прояви на расизъм, насилие, ксенофобия или друг вид дискриминация”, се казва в становището на Ла Лига.

От CNN поискаха още мнението на споменатия треньор и на клуба му, но все още не са получили отговори.

Такефуса Кубо е собственост на Реал Мадрид, а в Майорка е като преотстъпен.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти