Ман Сити: Не сме направили нищо нередно

Ман Сити: Не сме направили нищо нередно

От Манчестър Сити обявиха, че не са нарушили правилата. Това личи от изказването на изпълнителния директор на клуба Феран Сориано. “Гражданите” бяха наказани да не участват в евротурнирите през следващите два сезона, след като УЕФА определи, че са нарушили правилата на финансовия феърплей.

"Най-важното нещо, което трябва да кажа, е, че обвиненията не са верни. Те просто не са верни. Феновете могат да бъдат сигурни в две неща. Първото е, че обвиненията са фалшиви, а второто е, че ще направим всичко възможно, за да докажем това", заяви Сориано.

"Феновете на Манчестър Сити са преминавали през по-трудни предизвикателства през годините. Това е поредното. Ще бъдем заедно, ще ги преодолеем и няма да разочароваме феновете", допълни той.

"Собственикът не е инвестирал пари в този клуб, които не са коректно декларирани. Ние сме устойчив футболен клуб, печеливш, нямаме заеми. Сметките ни са проверявани многократно от одитори, регулатори, инвеститори и това е напълно ясно. Ще се опитаме да стигнем до ранно решение чрез обстоен и честен процес. Най-оптимистичната ми надежда е, че това ще приключи преди началото на лятото и след това ще продължим да работим, както преди", коментира още шефът на Сити.

Сориано заяви, че мениджърът и играчите са напълно концентрирани върху случващото се на терена. Неговото очакване е, че след жалбата на клуба в Спортния арбитражен съд наказанието на УЕФА ще бъде отменено.

Той поясни, че Манчестър Сити е съдействал на разследването: “Дадохме дълъг списък с документи и подкрепящи сведение, които вярваме, че са неопровержимо доказателство за това, че твърденията не са верни. Беше трудно, защото го правихме на фона на информация, която пусната в медиите и чувството, че сме определени за виновни преди да бъде дискутирано каквото и да е. Разследването на УЕФА разчиташе повече на откраднати имейли, отколкото на доказателствата, които предоставихме. Решението изглежда по-малко свързано със справедливост, а повече с политика”.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти