Леверкузен заплаши Порто с напускане на терена

Леверкузен заплаши Порто с напускане на терена
Огромен расистки скандал разтърси Португалия
Огромен расистки скандал разтърси Португалия

Старши треньорът на Байер (Леверкузен) Петер Бос заяви, че неговите футболисти ще напуснат терена, ако дори един техен съотборник бъде обиждан на расистка основа. Германският тим е домакин на Порто в първи 1/16-финал от турнира Лига Европа, а решението на домакините е продиктувано от последния инцидент в Португалия.

Срещата на “БайАрена” е първа и за Порто след скандала с техния малийски нападател Муса Марега, който беше заменен в мача с Витория (Гимараеш), след като феновете на домакините го обиждаха и издаваха маймунски звуци.

"Ние ще напуснем терена - отговори Петер Бос на въпрос как биха реагирали при подобен проблем. - Такива неща нямат място в обществото, нямат място и във футбола”.

Халфът на “аспирините” Надим Амири, който е роден в Германия от родители афганистанци, има опит с расистки проблеми по време на футболен мач. “Имах инцидент в Регионалната лига, когато бях на 17. Тичайки зад гърба ми, един играч ме обиждаше на расистка основна. Аз просто му изкрещях в лицето. Не го знам къде играе този футболист в момента. Но той със сигурност знае аз къде играя. Така че всичко е наред”, сподели  Амири.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти